Vanliga frågor & svar

Här har vi samlat en del vanliga frågor och svar kring att ta ett lån trots betalningsanmärkning.

Kan vem som helst låna pengar med betalningsanmärkningar?

Alla låneansökningar bedöms helt individuellt, men det finns några krav som de flesta långivare har som kan vara värda att ha i åtanke. Du behöver kunna uppvisa att du har en stabil inkomst. Långivaren kommer också i samband med din ansökan kunna se om du har andra pågående lån- eller krediter som du betalar för varje månad. Så länge som du är skuldfri hos Kronofogden så är det möjligt att bli beviljad att låna pengar med anmärkningar.

Många som har hamnat i ekonomisk knipa har fastnat i kreditfällan där man köper på avbetalning. Det slutar då ofta med att man har dyra räntekostnader varje månad, men knappt betalar av något på krediterna. Många väljer i dessa fall att samla sina lån och krediter till ett enda lån. Det innebär att man snabbare blir skuldfri och dessutom får ner sin månadskostnad.

Vad är det för skillnad mellan ett lån med säkerhet och ett lån utan säkerhet?

När du ansöker om ett privatlån så är detta ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte har någon särskild pant för pengarna som du lånar. Billån och Bostadslån är ett lån med säkerhet, där fordonet eller byggnaden har ett värde som långivaren kan pantsätta om du inte kan betala ditt lån. Ett lån utan säkerhet innebär att du kan använda summan till vad du vill utan att behöva redovisa för långivaren vad du ska använda pengarna till. Vissa personer tar t.ex lån för att kunna betala handpenningen på 15 % i samband med att de också tar ett bolån på 85 % av kostnaden. I ett lån utan säkerhet så är det din privata ekonomi som är säkerheten och det som avgör om du blir beviljad ett lån eller ej.

Varför låna pengar med anmärkningar?

Många som har betalningsanmärkningar har eller har haft problem med ekonomin och inte alltid fått det att gå ihop. Det är inte en bra idé att låna pengar med anmärkningar om din ekonomiska situation inte är stabil. I de fall du ändå funderar på att ta ett lån med anmärkningar så bör detta bara vara till något som är absolut nödvändigt. Många av de som har betalningsanmärkningar väljer att ta just samlingslån för att kunna få ner sina kostnader.

Anledningarna till varför man behöver ta ett lån kan vara många. Många gånger beror det på oförutsedda kostnader man inte räknat med. Det kan var allt från att bilen behöver lagas snabbt till att kyl eller frys gått sönder. Vad du använder ditt lån till är helt upp till dig själv och inget du behöver redovisa.

Snabba utbetalningar så snart ansökan är godkänd!

När du ansöker om ett lån med anmärkningar och får ditt lån beviljat så kan du räkna med snabba utbetalningar. De flesta långivare betalar ut lånet samma dag, specifikt om långivaren använder samma bank som du själv. Om du inte får pengarna samma dag, så får du dem nästkommande dag. Det innebär att om du har drabbats av något oväntat och är i behov av ett snabbt lån, så behöver du inte vänta länge.

De flesta långivare har anpassat sina lån så att de ska vara enkla att ansöka om och så att pengarna kommer in fort. Dessa lån är avsedda att vara snabblån som du får in på ditt konto så snart som möjligt. Om du tar exempelvis ett sms lån så får du pengarna på ditt konto mer eller mindre direkt. 

Vill du jämföra långivarna som godkänner betalningsanmärkning?

Vi har samlat dom banker som du kan få ett lån hos även om du råkat få en anmärkning.